werkwijze

Dus je wilt een dienst afnemen? Super leuk! Maar hoe gaat zoiets nou?

Ik kan hier nu wel een enorm stappenplan gaan opsommen, maar in de praktijk verloopt het iets anders. Als je een pakket of een andere dienst bij mij afneemt, zijn een paar stappen het meest van belang.

  • Je doet de aanvraag via de website of de mail.

  • Ik inventariseer je wensen verder na de aanvraag. Dit doe ik door een afspraak te maken, met je te mailen of te bellen. Daarna doe ik een schatting van de kosten en verstuur ik een digitale offerte.

  • Als je de offerte hebt ondertekend, ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik maak een schets en een voorstel en stuur die naar je op.

  • Na akkoord op de schets en eventuele aanpassingen, ga ik aan de slag. Hiervoor vraag ik soms ook een kleine aanbetaling, afhankelijk van de grootte van het project. Vooral als je een pakket afneemt en ik een hoop materiaal moet regelen, vraag ik een aanbetaling. Deze ligt vaak rond de 30% tot 40% van het totaalbedrag. Hier krijg je een factuur van.

  • Bij digitaal ontwerp krijg je nog een keer een concept toegestuurd en mag je een laatste keer feedback geven waarna ik aanpassingen doe. Bij ‘real-life’ lettering – zoals op hout – gaat dit wat lastiger, maar is mijn streven je zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de stappen.

  • Voor je het weet is de boel klaar! Nadat je alles ontvangen hebt, krijg je een definitieve factuur van mij.

Bovenstaande stappen zijn vrij globaal. Hoe komt dat nou? Ik werk graag sámen met je, wat betekent dat ik je graag op de hoogte houd van vorderingen en het fijn vindt om persoonlijk contact te onderhouden om tot een goede afstemming en tot een prachtig resultaat te komen. En in de praktijk blijkt dat het samen komen tot een oplossing vaak beter werkt dan ons erg vast te houden aan een bepaald stappenplan. Dit geldt voor alle diensten die bij mij worden afgenomen, of het nou om stationery gaat of houten borden.

Mocht er nou nog iets onduidelijk is, neem dan gerust even contact op met je vraag.

veelgestelde vragen

Wat bepaalt de prijzen van je producten?

Alles in de pakketten wordt met de hand gemaakt of bewerkt en geschreven. Een houten bord wordt compleet gezaagd, geschuurd, gekleurd en beschreven met de hand. Dit geldt voor alles wat van hout (of ander natuurlijk materiaal) wordt gemaakt. Je kunt je voorstellen dat daar veel tijd in zit. De kosten die je ziet staan zijn inclusief arbeidsuren, ontwerpkosten en BTW. Ik hanteer vanaf-prijzen omdat de keuze van het materiaal erg kan variëren. Dit maakt het bijzonder, want het betekent dat je alles kan kiezen: van papier, tot hout, tot aan marmer. Wil je iets bijzonders en weet je niet zeker of het kan? Vraag het me!

Verzend je de pakketten ook?

Losse, houten borden verzend ik zeker. Over het algemeen betaal je 14,50 als je een los bord besteld. Kleinere artikelen, zoals naamkaartjes en stationery is natuurlijk goed te verzenden! Als je een wedding pakket bij mij afneemt, kan je uitgaan van grotere stukken hout. Dat maakt het een stuk lastiger te verzenden. Dat wil ik graag doen, maar de verantwoordelijkheid en de verzendkosten liggen helemaal bij de klant.

Ik heb een voorbeeld. Kun je deze namaken?

Ik vind het super fijn om van jullie een moodboard of idee te krijgen! Natuurlijk mag dat. Helaas maak ik niet alles zomaar na. Dat heeft te maken met kunstenaars copyright. Ik geef er graag mijn eigen draai aan zodat jullie een uniek ontwerp krijgen en ik niet het werk van een andere kalligraaf of professional gebruik. Maar natuurlijk mag je allerlei mooie Pinterest foto’s sturen ter inspiratie zodat ik met jullie mee kan denken.